Kalite Takip Sistemi Kapsamında

Kalite Takip Sistemi Kapsamında "Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı" Öğrenci Koçluğu Sistemi Uygulandı.

Okulumuzda Mart ayı Kaliteli Takip Sistemi kapsamında; Akademik gelişim, kariyer planlama ve üniversiteler alanı planlaması doğrultusunda “Sınava girecek 8.Sınıf öğrencileri rehberlik servisi ile irtibat sağlanarak koçluk sisteminde yer alacak öğrenci ve öğretmenlerin plan, program ve eğitim metotları hazırlar “maddesiyle ilgili gerekli çalışmalar yapılmıştır.

ETKİNLİĞİN AŞAMALARI;

Okulumuzda rehber ve psikolojik danışma hizmetleri alanında bir danışman olmadığı için öğrencilerimizin rehberlik servisi ile bireysel olarak irtibatı sağlanamamıştır. Bununla birlikte öğrencilerimiz sınıf rehber öğretmeni ve derse giren diğer öğretmenlerin de desteği ile ders çalışma programları hazırlanmış, koçluk sistemi hakkında bilgi verilmiştir. LGS’ye girecek her öğrenciye koçluk yapacak bir öğretmen belirlenmiş ve öğrencilerin akademik gelişmeleri takip edilmiştir.

ETKİNLİĞİN KATILIMCILARI

İlgili öğretmen ve 8/A ve 8/İHO öğrencileri

ETKİNLİĞİN FAYDALARI;

Öğrenci koçluğu sayesinde öğrenciler sorumlu oldukları derslerle ilgili koçlarına sorular sorabilmiş, verimli ders çalışma yöntemlerini öğrenmiş, ihtiyaç duyduğu alanlarda gerekli yönlendirmeler yapılmıştır. Böylece öğrencilerimizi sınava hazırlayarak başarı oranımızı arttırma çalışmaları yapılmıştır.

28.03.2023 58

28-03-202328-03-202328-03-202328-03-202328-03-202328-03-2023