Kalite Takip Sistemi Nisan-Mayıs Ayı, Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı Liseleri Tanıtım Semineri

Kalite Takip Sistemi Nisan-Mayıs Ayı, Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı Liseleri Tanıtım Semineri

Nisan ve Mayıs ayı kts kapsamında; görevli öğretmen Esra PINAR tarafından öğrencilere gelecek yıl tercih edebilecekleri lise türleri tanıtmak amaçlı seminer verilmiş olup, çalışma planı çıkarıldı ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrencilere rehberlik çalışması yapıldı.

KATILIMCILAR : Yapılan faaliyete 8 imam hatip öğrencileri katılmış olup, ilgili öğretmence bilgilendirilmiştir.

ETKİNLİK AŞAMALARI

Konu ile ilgili bilgi verilmeden önce; öğrencilere liseler hakkında ne kadar bilgi sahibi olup olmadıklarını anlamak için sorular soruldu. Öğrencilere; ilgi duyduğu ve yetenekli oldukları konuları, hayalini kurduğu meslek ile ilgili fikirlerini sözlü veya yazılı belirtmesi istendi. Daha sonra sunu gösterisi ile seminer yapılarak, öğrencilerin konu hakkında detaylı bilgi sahibi olması sağlanmıştır. İlerde eğitim görmek istedikleri liselere gidebilmeleri için ne gibi çalışmalar yapmaları gerektiği konusunda öğrencilerle bireysel rehberlik çalışması yapıldı.

SAĞLANAN FAYDALAR

Öğrenciler; lise türlerini detaylı olarak öğrenmiş olup, ilgi duydukları veya başarılı, yetenekli olduğu konularda kendini geliştirebilecek liselerde eğitim alabileceği konusunda bilinçlenmiş oldu.

27.05.2022 317

27-05-202227-05-202227-05-202227-05-2022